my video

Loading...

Thursday, September 8, 2011

NAK TIPU PEMBELI PUN AGAK-AGAKLAH

Assalammualaikum.. selamat hari raya pda semua rakan2 taulan :)

Minat Teleskop tak? nak tengok galaxy tak? haa pasti ramai yang minat kan. Tapi kalau nak beli Teleskop kena berhati2 dengan taktik jurujual. Sini kurakurakun nak mendedahkan penipuan salah satu jurujual Teleskop. JOM2!!

gambar nie digunakan untuk menarik minat pembeli dengan menunjukkan bahawa teleskop ini mampu menunjukkan salah satu galaxy di angkasa. Tapi... AWAS


bila kurakurakun menambah contrast, brightness dan adjust midtones. nie la gambar tu tadi.. haaa kalau tak faham gambar tu meh kurakurakun explain..


Tepi atas sebelah kiri: Jari orang yang menggambar
atas: menunjukkan edge/tepi sisi gambar
tengah: nama site di"blurkan" untuk tidak menyakitkan mana2 pihak.

gambar yang digunakan untuk membuat promosi adalah terdiri daripada dua gambar yang berbeza. DAN....



nie lah gambar original yang telah digabung dengan gambar lain untuk mempromosi teleskop tersebut. Tak percaya? tgk bawah nie...

                                                         cuba teliti kedudukan bintang dan edge gambar tersebut setelah kurakurakun rotate clockwise.. :) banding dengan gambar original..

SO jangan MUDAH tertipu dengan taktik jurujual yang tidak bertanggunjawab yer.... sayangi duit anda.


P/S: Harga teleskop yang dijual oleh jurujual tersebut RM750
Harga sebenar teleskop tersebut RM250.

Okeh sambung kerja bye :)