my video

Loading...

Wednesday, August 24, 2011

Hari ke 8 kura kurakun kat office...

 Hai semuaaaa... cewah macam ramai jerk yang tengok blog kura kurakun nie kan.ahahaha. tapi takpe, sikit2 lama2 jadi bukit lah. haaa cakap pasai bukit hari nie kurakurakun nak citer pasal bukit gambang resort city. bukan citer pasal keindahan or keseronokan bermain, tapi citer sal Google Maps + Bukit Gambang Resort city. Jom baca lagiiiiiiiiiiii....

Hari nie macam biasalah pergi office kol 7.45am dan sampai 7.55am kat office. tiap2 hari orang pertama yang sampai kat office. berdeidkasi kan??..(blogging dalam office)

Sesampainya di office, password tenet lak lupaaaa adush... tunggu pnya tungg sampai lah geng sepraktikal, kurakurakun pon dapat password tuk g tenet.Yey!!dalam kebosanan timbul plak hati nak bukak google maps(kot2 time raya nih nak g pahang ngan moto)

la la la la sambil dengar2 laguuuuu.. "dan aku kan berjanji hanya kaulah yang kusayangi...la la la..." wah jiwang lagu nih.. x sepadan ngan ku yng x jiwang nih.kekeke. haaa tp rokok n kopi tu xdek eh... pose2...
usaha mencari jalan ke ump dari USJ 1 subang jaya.. sesudah sampainya pencarian sehingga ke lebuh raya pantai timur....... haaaaaaa nie lah yang kurakurakun nak citer....



Terpacak kat situ nama Bukit Gambang resort city(BGRC).. terpinga-pinga gak kurakurkun time nih.. ?.

Betoi ker BGRC kat situ????
Bukankah BGRC tu kat  arrow merah nie...??? betoi kan??

apahal dia dok kat tepi lebuh ray pantai timur nie...??? haaa tak tau, google maps salaahhhh!!!...

Tak nok caye google maps... punah la harapan nak nek moto g pahang...sob2..  xpela tanya burung kakak tua lagi elok. "turn left turn left turn left"..ehehe GPS antik kan..

kesimpulannya: kurakurkun x leh g pahang nek motosikal, kena nek bus jugak.

pengajaran:
1) jangan percaya 100% pada GPS anda or maps. kemungkinan ia outdated.
2) tapi jangan tak guna GPS kalo baru pada tempat itu.kang sosat den x tggungjawab..

p/s:
tntu tertanya2 kan nape kurakurakun guna skeleton tuk entry kali ni.huuu. sebab kurakurakun dah tambah jadi kering@kuruih sejak kat tepi kl nih(subang) hehehe.
adakah kurakurakun perlu tukar jadi skeleton kun?haha.


Yuuhuu itu jerk tuk hari nie.kerja2...challow beteh :)

3 comments:

  1. point?? lalala~

    bagus ko follow blog ak,ak suda follow blog ko..wakaka..

    ReplyDelete
  2. weh cmna mau follow?ahahaha aku nda tau... maklumlah baru kaaaann.kekeke

    ReplyDelete
  3. aiya..ko masuk blog orang..pastu ko tekan butang "Join this site" tu..

    sila la follow blog ak..haha

    Aku Anak Labuan

    ReplyDelete